Auteur Topic: '(Bijna) Iedereen wordt gediscrimineerd!'  (gelezen 308 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline LuckyDevil

  • Administrator
  • Extreem verslaafde forummer
  • *****
  • Berichten: 44574
  • Geslacht: Man
    • http://www.meidenhoekje.nl
'(Bijna) Iedereen wordt gediscrimineerd!'
« Gepost op: april 10, 2013, 23:18:47 »
Sommige werkgevers stellen het niet op prijs als hun personeel ostentatief levensovertuigingen uitdraagt, en daarom verboden ze hun mederwerkers om nog kruisjes te dragen. Discriminatie!, zo oordeelden deze christenen, en ze stapten naar het Europeese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Van die rechtbank kregen ze gelijk, en ze mochten weer komen werken met een miniatuurmartelwerktuig om hun nek.
 
Maar de uitspraak heeft veel grotere gevolgen dan dat, zo waarschuwt een Engels zelfstandig bestuursorgaan. De Equality and Human Rights Commission (EHRC) wijst erop dat de vrijheid die hiermee aan christenen gegeven wordt, ook aan aanhangers van alle andere levensbeschouwelijke overtuigingen geschonken moet worden. Dat heeft echter nogal wat voeten in de aarde.

Zo zouden veganisten mogen weigeren te werken in een kantoor waar leren stoelen staan. Wicca's en neopaganisten zouden vrije dagen mogen eisen om een bedevaartstocht naar Stonehenge te maken, en aanhangers van de Bacchuscultus zouden dronken op het werk mogen verschijnen.
 
Verschillende Engelse politici hebben zich al kwaad gemaakt over de uitspraken van de EHRC. Ze vinden dat het advies te ver gaat omdat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor bedrijven, en dat de economie zich zulke 'frivole nonsense' niet kan veroorloven.
 
De EHRC wijst er slechts op dat zulke 'redelijke uitdrukkingen' van 'oprechte overtuigingen' van het EHRM voorrang hebben gekregen boven de voorschriften van de werkgever. Deze rechten inperken kan een juridisch gevaar voor werkgevers vormen en het is de taak van het EHRC om werkgevers daartegen te waarschuw
Ik ben niet zo'n fan van Apple producten, vooral door het feit dat ik wel fan ben van geld op mijn bankrekening.