Auteur Topic: Wilders "Grenzen dicht!"  (gelezen 3062 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jenny.

  • verdwaalde forummer
  • Spammende Forummer
  • Berichten: 4625
  • Geslacht: Vrouw
  • Trotse Mama!
Wilders "Grenzen dicht!"
« Gepost op: maart 22, 2016, 13:46:04 »

PVV-leider Wilders wil sluiting Nederlandse grens

Buma: Brussel is vlakbij, zoiets kan ook in Nederland gebeuren
Video afspelen 01:59
2/6Buma: Brussel is vlakbij, zoiets kan ook in Nederland gebeuren

Samsom: verschrikkelijk, een aanslag om de hoek
Video afspelen 01:54
3/6Samsom: verschrikkelijk, een aanslag om de hoek

Roemer: aanslagen België verschrikkelijk, komt heel dichtbij
Video afspelen 01:31
4/6Roemer: aanslagen België verschrikkelijk, komt heel dichtbij
PVV-leider Wilders vindt dat Nederland onmiddellijk zijn grenzen moet sluiten. Hij denkt dat wat er nu  in Brussel is gebeurd, ook hier kan gebeuren. Andere Tweede Kamerleden vinden zijn voorstel ongepast en gemakzuchtig.

Wilders heeft inmiddels een debat aangevraagd met premier Rutte, en zegt dat die nu "eindelijk werk moet maken van het preventief opsluiten van teruggekeerde Syrië-gangers".

Hij zegt dat nog moet worden bekeken uit welke hoek de aanslag precies komt. "Maar als het van islamitische kant komt, was dat iets wat we hadden kunnen verwachten."
Rechtsstaat

Ook Buma van het CDA vindt dat teruggekeerde Syrië-gangers administratieve gevangenisstraf moeten krijgen. "Heel vreemd dat degenen tegen wie wij in Syrië strijden vrij rond mogen lopen Dus ik zou zeggen: vastzetten en pas als je weet dat het veilig is, loslaten. Maar niet andersom en dat is wat er tot de dag van vandaag gebeurt."

Andere Tweede Kamerleden vinden het niet zinvol of kies om direct na een aanslag voor dit soort harde maatregelen te pleiten. PvdA-leider Samsom zegt dat harde maatregelen niet altijd effectief zijn.

Roemer van de SP zegt dat we wel in een rechtsstaat leven. " Je moet niet ineens dingen gaan roepen, die nergens op slaan." 
Gemakzuchtig

D66-leider Pechtold wil zich niet laten meesleuren door paniek of angst. Hij zegt dat aanslagen zoals nu in België iets zijn waar we al langer rekening mee houden. "We moeten ons realiseren dat onze veiligheidsdiensten al jaren in hoge staat van paraatheid zijn en dat er sinds 'Parijs' ook beter wordt samengewerkt tussen de verschillende veiligheidsdiensten."

Op het voorstel van Wilders om direct de grenzen te sluiten, wil hij nu niet reageren. "Het is een illusie dat dit iets oplost, en ik vind het ook weinig gepast om op dit moment met dit soort gemakzuchtige opmerkingen te komen."
Verschrikkelijk

GroenLinks-leider Klaver vindt het goed dat Wilders meteen een debat heeft aangevraagd. "Het is prima om hier snel over te praten." Maar over het voorstel om de grenzen meteen te sluiten, zegt hij. "Laten we eerst even met onze gedachten bij de slachtoffers zijn, en daarna pas politiek gaan bedrijven."

Alle politici zeggen het verschrikkelijk te vinden wat er in Brussel is gebeurd. De meesten doen een oproep om kalmte en eenheid te bewaren en "ons niet uit elkaar te laten spelen". Partijleider Segers van de ChristenUnie zegt dat jihadisme voor veel ellende kan zorgen, zoals nu in Brussel. "Maar verdedigers van vrijheid zijn wereldwijd met veel meer en uiteindelijk veel sterker."
Trotse Mama Van Jayden.  16-11-2010 (L)

 
Caught in a feeling
All on our own
Needing no reason now
Cause we know we are
We know we are not alone    

Offline Jenny.

  • verdwaalde forummer
  • Spammende Forummer
  • Berichten: 4625
  • Geslacht: Vrouw
  • Trotse Mama!
Re: Wilders "Grenzen dicht!"
« Reactie #1 Gepost op: maart 22, 2016, 13:47:50 »
Sorry gekopieeerd maar de video's zie je niet..
Trotse Mama Van Jayden.  16-11-2010 (L)

 
Caught in a feeling
All on our own
Needing no reason now
Cause we know we are
We know we are not alone